Soffa Tips

VÅRA BÄSTA TIPS VID SOFFKÖP!

Att investera i en ny soffa är ett beslut som ska hålla  många år och ofta känns det som att ge sig in i en djungel av valmöjligheter och beslut.

För att underlätta har vi sammanställt en lista på ett antal tips som vi hoppas kan hjälpa er i processen att välja rätt.

gentry puff 428×322 Våra bästa tips vid soffköp!

Vilken typ av soffa är ni ute efter?

Ska det vara en stor, djup soffa att slumra i efter en lång dag på jobbet? Eller ska soffan vara mer formell där man kan sitta och umgås även vid finare tillställningar. Flera soffmodeller går att utesluta redan i detta stadie om det står klart vad soffans huvudsakliga användningsområde kommer vara.

Testa aldrig soffor med ytterkläderna

Sittkomforten i er nya soffa är nästan det allra viktigaste och provar ni soffor med tjocka jackor är en enkelt att man får ett missvisande intryck av soffan. Det är också bra att vara utvilad, alla soffor kommer kännas för låga att resa sig ur om man dragit på sig träningsvärk på gymmet kvällen innan.

Skum eller dun?

Även om dun något dyrare så kan det vara värt det i längden. När tiden gjort sitt kommer en soffa stoppad med endast skum vara svår att ”piffa upp”. Även om skummet till en början har ett perfekt yttre, när det väl tryckts ihop är det inte mycket att göra åt och soffan kommer att se lite dyster ut. Dun å andra sidan går att ”puffa upp” och kuddarna återfår då nästintill sin forna glans.

Dimensionerna är viktiga

Att soffan är stor behöver inte betyda att det finns plats för många personer, ett viktigt mått är inte bara yttermåttet utan också innermåttet. Vissa soffor har stora armstöd, som ger en exceptionell komfort men är kanske inte ultimat om man vill kunna rymma släktkalasen i den nya soffan.

Vilken klädsel ska man välja?

Om ni nu bestämt er för en soffmodell som passar er, finns det fortfarande ett stort beslut att fatta, vilken klädsel? Syntetiska tyger är ofta tåliga och lätta att rengöra. Ull är ett bra val för möbler eftersom det naturligt avvisande och tåligt, bomulls och viskos-blandningar har en viss tendens till att dra åt sig smuts och är mindre tåligt. Linne blir lätt skrynkligt och blir lätt smutsigt samt att tåligheten oftast är något sämre. Även om ljust tyg är känsligt mot fläckar så är det inte lika känsligt mot solljus som mörkare tyg är, därför bör man ta soffans exponering för solljus med i beaktning när tygets färg ska väljas.

Avtagbar klädsel?

De flesta soffmodeller som vi säljer går att få med avtagbar klädsel på både kuddar och soffstomme. Har man små barn är detta nästintill ett krav för att kunna investera i en kvalitetssoffa. När soffan sedan har ett par åt på nacken om ni börjar tröttna, då kan det räcka med att köpa ett nytt tyg för att liva upp vardagsrummet och soffan blir som ny.

Varierande sittdjup

Har ni svårt att hitta en soffa som är bekväm för båda? Många modulsoffor går att få i varierande sittdjup vilket innebär att en del är djupare än den andra, vilket i sin tur leder till att alla kan sitta nöjda i er nya soffa.